Girl in a jacket

طول عمر بیماران نارسایی قلبی 💓

طول عمر بیماران نارسایی قلبی 💓

طول عمر بیماران نارسایی قلبی 💓

Heart-failure-ghalb-negaNr-2.jpg

نارسایی قلبی اصطلاحی است که وقتی قلب نمی تواند به طور مؤثری عمل تلمبه کردن خون را انجام دهد، گفته می شود. نارسایی قلبی می تواند به دلایل مختلفی بروز کند. در این مطلب قصد داریم به طور کامل به تشریح این موضوع بپردازیم که نارسایی قلبی چیست و علل ایجاد آن کدامند؟

نارسایی قلبی حاد

در نارسایی قلبی حاد، اختلال در تلمبه کردن خون توسط قلب به طور ناگهانی ایجاد می شود. این وضعیت معمولاً به دنبال یک سکته قلبی شدید به وجود می آید. در اکثر موارد فقط سمت چپ قلب دچار نارسایی قلبی می شود.

سمت چپ قلب، خون حاوی اکسیژن را مستقیماً از ریه ها گرفته و آن را به سایر قسمت های بدن تلمبه می کند. اگر نارسایی قلبی حاد ایجاد شود، خونی که از ریه ها باید به قلب برود، به خوبی نمی تواند این کار را انجام دهد. در نتیجه مقدار خون در رگ هایی که آن را به قلب می رسانند، بیشتر می شود.

سپس فشار برگشتی که در این رگ ها ایجاد می شود، باعث می گردد که در ریه ها مایع جمع شود. این تجمع مایعات در ریه ها که به آن اصطلاحاً خیز یا آدم ریوی (Pulmonary edema) گفته می شود، اگر به سرعت درمان نشود، تهدید کننده حیات خواهد بود.

همچنین مطالعه کنید : راه های جلوگیری از سکته قلبی چیست؟


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

علل ایجاد نارسایی قلبی حاد

مارسایی قلبی حاد ممکن است در افرادی که دچار بلوک قلبی کامل (Complete heart block) و یا بیمارانی که دچار نارسایی قلبی زمن هستند، در صورتی که قلب تحت فشار قرار داشته باشد، رخ می دهد. برای مثال، عفونت شدید مانند ذات الریه ممکن است فشار وارد بر قلب را افزایش داده و به نارسایی قلبی حاد منجر شود.

علت شایع دیگر بروز نارسایی قلبی حاد، یک سکته قلبی شدید است که باعث صدمه زدن به قسمت بزرگی از عضله قلب شده است. نارسایی قلبی حاد ممکن است همچنین بر اثر بروز یک عفونت حاد در یک دیچه قلب ایجاد شود.

نارسایی قلبی حاد در سمت راست قلب به ندرت دیده می شود. همچنین معمولاً به علت انسداد شریان ریوی بر اثر وجود یک لخته خون ایجاد می گردد.

همچنین مطالعه کنید : اینوتروپ چیست؟


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

علائم نارسایی قلبی حاد

علائم نارسایی قلبی حاد معمولاً به سرعت رخ می دهند. لذا فرصت واکنش در مقابل علائم نارسایی قلبی حاد چندان زیاد نیست. اما آگاهیاز این علائم می تواند به سرعت واکنش بیمار به نارسایی قلبی کم نموده و گاهی ممکن است موجب نجات جان فرد بیمار گردد.

علائم نارسایی قلبی حاد عبارت اند از:

  • تنگی نفس شدید
  • ایجاد خس خس در سینه هنگام تنفس
  • سرفه همراه با خلط کف آلود صورتی رنگ
  • رنگ پریدگی پوست
  • تعرق و عرق ریزی و احساس گرمای شدید

اگر نارسایی قلبی حاد بر اثر یک سکته قلبی ایجاد شده باشد، ممکن است علائم دیگری مانند درد سینه شدید و طولانی مدت و نیز حس اضطراب هم مشاهده شود.

 

«متخصص قلب مشهددکتر قلب مشهد»

 

اگر نارسایی قلبی بر اثر یک آمبولی ریوی (Pulmonary embolism) ایجاد شود، ممکن است سرفه همراه با خون هم دیده شود و درد سینه که با نفس کشیدن (عمل دم) بدتر می گردد، نیز رخ دهد. اگر نارسایی قلبی حاد درمان نگردد، می تواند به طور خطرناکی باعث پایین آمدن فشار خون ششود. این وضعیت ممکن است برای بیمار مرگ بار باشد.

همچنین مطالعه کنید : درد قفسه سینه هنگام خواب


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

نحوه درمان نارسایی قلبی حاد

نارسایی قلبی حاد یک فوریت و اورژانس پزشکی است. لذا نیاز به درمان سریع در بیمارستان دارد. بیمار در وضعیت نشسته (و نه خوابیده) درمان می شود. ممکن است از طریق یک ماسک به او اکسیژن رسانده شود. همچنین ممکن است از طریق ورید، داروهای ادرار آور به بیمار تزریق شود. این کار به منظور کاهش مایعات دورن ریه بیمار انجام می شود.

برای ارزیابی عملکرد قلب و جستجو برای علت ایجاد نارسایی قلبی ممکن است اقدام به گرفتن نوار قلب و اکوکاردیوگرافی نیز شود. برای تأیید وجود مایع در ریه ها اقدام به گرفتن یک عکس رادیوگرافی از ریه ها می کنند. هنگامی که علائم بیمار تحت کنترل قرار گرفته باشند، ممکن است لازم باشد که یک آنژیوگرافی کرونری انجام دهد تا وجود انسداد در شریان های کرونری قلب که به عضله قلب خونرسانی می کنند، مشخص گردد.

درمان طولانی مدت با تمرکز بر علت زمینه ای نارسایی قلبی حاد انجام می شود. وقتی علت ایجاد نارسایی قلبی حاد را نتوان درمان نمود، از داروهایی مانند داروهای مهارکنند ACE و داروهای دیگوکسین ممکن است استفاده شود تا از عود این وضعیت جلوگیری شده و بدتر شدن عملکرد قلب، کند گردد. با این حال با وجود این درمان ها، نارسایی قلبی حاد ممکن است پیشرفت نموده و در نتیجه برای بیمار مرگ بار باشد.

همچنین مطالعه کنید : اکو قلب چیست؟


چگونه می توان از سکته قلبی جلوگیری کرد


نارسایی قلبی مزمن

در نارسایی قلبی مزمن، قلب بیمار قادر به تلمبه کردن مؤثر خون به تمام قسمت های بدن نمی باشد. در نتیجه باعث می شود که به تدریج مایعات در ریه ها و بافت های بدن جمع شود. نارسایی قلبی مزمن یک بیماری شایع پیشرونده می باشد که ممکن است در مراحل اولیه آنقدر خفیف باشد که علائم آن نادیده گرفته شوند.

این بیماری بیشتر در افراد بالای 65سال مشاهده می شود. در اکثر کشورهای پیشرفته، میزان وقوع این بیماری افزایش یافته است. زیرا طول عمر افرادی که در این کشورها زندگی می کنند، بالا رفته است. گر چه اصطلاح نارسایی قلبی مزمن به نظر می رسد که بیانگر یک بیماری تهدید کننده حیات باشد، اما این بیماری را اغلب می توان درمان نمود. افرادی که دچار نارسایی قلبی مزمن خفیف هستند، معمولاً می توانند چندین سال زندگی کنند. با این حال این بیماری ممکن است فعالیت بدنی افراد را محدود سازد.

در ابتدای بیماری، یک طرف قلب ممکن است بیشتر گرفتار شده باشد که در این موارد به این بیماری اصطلاحاً نارسایی قلبی راست یا چپ گفته می شود. نارسایی قلبی راست منجر به ورم کردن مچ پا و تجمع مایع در سرتاسر بدن می شود. نارسایی قلبی چپ باعث می شود که مایع در ریه ها جمع شود. جمع شدن مایع در ریه ها که بر اثر نارسایی احتقانی قلب (Congestive heart failure) می نامند که شایع ترین نوع نارسایی قلبی مزمن است.

همچنین مطالعه کنید : پیس میکر چیست؟


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

علل نارسایی قلبی مزمن

هر نوع بیماری ای که باعث صدمه زدن به قلب شود، می تواند به بروز نارسایی قلبی مزمن منجر گردد. در هشتاد درصد موارد، نارسایی قلبی مزمن بر اثر بیماری شریان کرونری ایجاد می شود. در بیماری شریان کرونری، خنرسانی به عضله قلب کاهش می یابد.

بالا بودن دائمی فشار خون می تواند به نارسایی قلبی مزمن منجر شود. زیرا قلب برای تلمبه کردن خون به رگ هایی که به طور غیر طبیعی دارای فشار خون بالا هستند، مجبور است که سخت تر کار کند. این اختلالات باعث می شوند که باتدا نارسایی قلبی چپ ایجاد شود.

نارسایی قلبی راست یکی از عوارض شایع بیماری ریوی مزمن به ویژه بیماری ریوی انسدادی مزمن است. سایر علل احتمالی نارسایی قلبی مزمن عبارت اند از: بیماری های دریچه ای قلب و کاردیومیپاتی دیلاته (dilated).

در موارد نادری ممکن است نارسایی قلبی مزمن بر اثر بیماری کم خونی، بیماری هیپرپاراتیروئیدی (پرکاری غده تیروئید) و چاقی بیش از حد ایجاد شود. بعضی از افرادی که دچار مرض قند (دیابت) هستند، در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

علائم نارسایی قلبی مزمن

علائم نارسایی قلبی مزمن به صورت تدریجی ظاهر می شوند. این علائم اغلب از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. آگاهی از این علائم می تواند به درمان سریع و کم هزینه این بیماری بسیار کمک کند. علائم نارسایی قلبی مزمن ممکن است شامل وارد زیر باشد:

  • خستگی
  • تنگی نفس که در هنگام فعالیت بدنی و یا در هنگام دراز کشیدن بدتر می شود.
  • بی اشتهایی
  • تهوع
  • ورم کردن پاها و مچ پاها
  • سرگیجه

افراد مبتلا به نارسایی قلبی مزمن همچنین ممکن است به طور ناگهانی دچار حملات نارسایی قلبی حاد شوند. علائم این وضعیت عبارت اند از: تنگی نفس شدید، خس خس سینه و عرق ریزی. این حملات معمولاً در طی شب رخ می دهند. گاهی اوقات اگر قلب به دلیل بروز یک سکته قلبی یا یک عفونت، تحت فشار بیشتری قرار بگیرد، نارسایی قلبی حاد بروز می کند. نارسایی قلبی حاد نیاز به درمان فوری در بیمارستان دارد.

نحوه تشخیص نارسایی قلبی مزمن

اگر پزشک به وجود نارسایی قلبی مزمن مشکوک باشد، یک نوار قلب از بیمار خواهد گرفت. همچنین ممکن است یک تکوکاردیوگرافی انجام شود تا تصویر قلب و عملکرد آن ارزیابی شود. گرفتن یک عکس رادیوگرافی ممکن است نشانه هایی از نارسایی قلب را نشان دهد. به عنوان مثال قلب به طور غیر طبیعی بزرگ تر دیده شود و یا اینکه تجمع مایعات در بافت ریه دیده شود.

همچنین پزشک ممکن است آزمایش های دیگری نیز درخواست نماید تا علت زمینه ای بروز نارسایی قلب را پیدا نماید. برای مثال ممکن است درخواست آنژیوگرافی کرونری نماید . هدف از آنژیوگرافی کرونری این است که پزشک باریک شدن شریان های کرونری را بررسی کند. همچنین ممکن است پزشک برای بررسی کم خونی و یا پرکاری تیروئید آزمایش های خون درخواست کند.

همچنین مطالعه کنید : مراقبت های بعد از فنر گذاشتن قلب چیست؟


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

نحوه درمان نارسایی قلبی مزمن

اگر فردی دچار نارسایی قلبی مزمن است، باید از انجام ورزش های سخت و شدید و نیز از قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا خودداری کند. تمرینات منظم و ملایم ورزشی مانند پیاده روی ممکن است در صورتی که بیماردچار نارسایی قلبی مزمن خفیف تا متوسط باشد، کمک کننده باشد.

اگر بیمار سیگاری باشد، باید فوراً سیگار خود را کنار بگذارد. اگربیمار اضافه وزن دارد، باید تلاش کند تا وزن خود را کم کند. زیرا اضافه وزن باعث می شود که فشار بیشتری روی کار قلب وارد شود. همچنین بیمار باید از خوردن غذاهای پر نمک خودداری کند. زیرا نمک باعث می شود که مایع در بدن احتباس کند.

برای درمان نارسایی قلبی مزمن، پزشک احتمالاً به تجویز داروهای ادرار آور و داروهای مهار کننده ACE که باعث گشاد شدن رگ های خونی و کاهش بار قلب می شود، اقدام خواهد نمود. به علاوه، داروهایی که قدرت قلب را افزایش می دهند، مانند داروی دیگوکسین و در برخی موارد،داروهای بتابلوکر ممکن است تجویز شود. همچنین داروهایی ممکن است برای پیشگیری از بدتر شدن علت زمینه ای نارسایی قلبی تجویز گردد. برای مثال اگر بیمار دچار بیماری شریان کرونری باشد، ممکن است به وی توصیه شود که هر روز آسپرین بخورد تا از خطر بروز سکته قلبی کاسته شود.

در برخی موارد ممکن است درمان های دارویی مؤثر واقع نشوند. در این گونه موارد غالباً به عمل پیند قلب نیاز خواهد بود.

همچنین مطالعه کنید : باتری قلب چگونه شارژ می شود؟


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس


نارسایی قلبی به دلیل نارسایی آئورت

دریچه آئورت باعث جدا شدن بطن قلب از شریان آئورت می شود. شریان آئورت بزرگ ترین و اصلی ترین شریانی است که از قلب خارج می شود. دریچه آئورت به طور طبیعی باعث می شود که خون از آئورت به قلب بازنگردد. در بیماری نارسایی آئورت، لت های دریچه محکم بسته نمی شوند. این امر باعث می گردد که خون از آئورت به قلب نشت کند. در نتیجه قلب مجبور است که سخت تر و تندتر تلمبه بزند تا جریان خون به اندازه کافی در سرتاسر بدن جریان داشته باشد. اما ممکن است این وضعیت در نهایت باعث شود که نارسایی قلبی مزمن ظاهر شود.

علل بروز نارسایی آئورت

از هر پنجاه پسر یک نفر و از هر صد دختر یک نفر در هنگام تولد به جای اینکه دریچه آئورتشان به طور طبیعی دارای سه لت باشد، تنها دارای دو لت است. یکی از علل این وضعیت، بیماری نادر ژنتیکی به نام سندروم مارفان (Marfan’s syndylitis) می باشد. یک علت احتمالی صدمه دیدن دریچه آئورت در سنین بالاتر، بروز عفونت در آن است.

لت های دریچه آئورت، همچنین ممکن است بر اثر یک التهاب نادر مفصل ها به نام بیماری اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing Spondylitis) دچار نشتی شوند. سایر علل نارسایی آئورت عبارت اند از: بیاری تب روماتیسمی و بیماری سیفیلیس. اما این بیماری ها امروزه در کشورهای پیشرفته به ندرت دیده می شوند. زیرا از آنتی بیوتیک ها به طور مؤثر و گسترده ای استفاده می شود.


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

علائم نارسایی آئورت

اگر نارسایی آئورت خفیف باشد، ممکن است به مدت چندین سال علائمی ایجاد نکند. اگر علائم آن ظاهر شوند، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خستگی
  • تنگی نفس در هنگام فعالیت بدنی
  • طپش قلب (آگاهی از اینکه ضربان قلب به طور شدیدی می زند)

در نارسایی شدید آئورت در نهایت ممکن است نارسایی قلبی به وجود آیدو منجر به بروز علائمی مانند تنگی نفس دائمی و ورم کردن مچ پاها شود.

نحوه درمان نارسایی آئورت

اگر نارسایی آئورت باعث بروز هیچ علامتی نشود، معمولاً به طور اتفاقی در یک معاینه معمولی این وضعیت کشف می شود. پس پزشک ممکن است تقاضای گرفتننوار قلب نماید تا فعالیت الکتریکی قلب را ارزیابی کند. علاوه بر این ممکن است اکوکاردیوگرافی نیز انجام شود. اکوکاردیوگرافی به منظور بررسی حرکت دریچه های قلب انجام می شود. یک عکس رادیوگرافی از سینه ممکن است گرفته شود تا مشخص شود که آیا به علت نارسایی قلبی، قلب بزرگ شده است یا خیر.

اگر نارسایی آئورت خفیف باشد، اغلب هیچ درمانی نیاز نخواهد بود. با این حال اگر بیمار دارای علائم است و یا اگر نارسایی قلبی مزمن ایجاد شده است، ممکن است بیمار نیاز به درمان یا داروهای مهار کننده ACE که باعث کاهش کار قلب می شوند، داشته باشد.

اگر درمان دارویی نتواند علائم بیمار را تسکین دهد، ممکن است نیاز به انجام عمل جراحی برای ترمیم و یا تعویض دریچه با یک دریچه انسانی و یا یک دریچه مصنوعی داشته باشد. اگر عمل جراحی قبل از اینکه نارسایی قلبی ایجاد شود، انجام پذیرد احتمال زیادی دارد که موفقیت آمیزتر باشد.

یک دریچه غیر طبیعی و یا یک دریچه تعویض شده آئورت احتمال بیشتری نسبت به یک دریچه آئورت سالم برای ابتلا به عفونت دارد. بنابراین قبل از اقدام برای رفتن به دندانپزشکی برای معالجه دندان ها باید از آنتی بیوتیک استفاده شود تا در صورتی که میکروب هایی وارد جریان خون شد، از بین رفته و نتواند خود را به دریچه آئورت برساند و آن را عفونی نماید.

هنگامی که باعمل جراحی، دریچه آئورت ترمیم یا تعویض شد، عاقبت این بیماران خوب خواهد بود و طول عمر آن ها طبیعی خواهد بود.

همچنین مطالعه کنید : معرفی قرص آ اس آ


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

نارسائی قلبی به دلیل تنگی آئورت

دریچه آئورت باعث جدایی بطن قلب از شریان آئورت می شود. هنگامی که این دریچه باز می شود، خون اجازه پیدا می کند که از قلب وارد آئورت شود. در تنگی آئورت (Aortic stenosis) که به آن اصطلاحاً ای اس AS گفته می شود، دهانه تنگ می گردد و خونی که از آن عبور می کند، کاهش می یابد. در نتیجه قلب مجبور است که سخت تر تلمبه کند تا جبران این تنگی را بنماید. لذا تنگی آئورت به نارسایی قلبی منجر می گردد. تنگی آئورت شایع ترین بیماری دریچه ای قلب محسوب می شود که نیاز به تعویض دریچه دارد.

علل بروز تنگی آئورت

تنگی آئورت در جوانان کشورهای پیشرفته، معمولاً به علت یک ناهنجاری قلبی است که از هنگام تولد وجود دارد. در افراد مسن و سالخورده، تنگی آئورت اغلب بر اثر رسوب کلسیم بر روی دریچه در طی چندین سال به وجود می آید. تب روماتیسمی قبلاً یکی از علل شایع بروز تنگی آئورت بود. با این حال امروزه تب روماتیسمی در کشورهای پیشرفته به دلیل وجود آنتی بیوتیک های مؤثر به ندرت دیده می شود.

طول عمر بیماران نارسایی قلبی چقدر است؟


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

علائم تنگی آئورت

در موارد خفیف تنگی آئورت اغلب هیچ علائمی دیده نمی شود. در برخی موارد تنگی آئورت خفیف، خستگی ممکن است تنها علامت آن باشد. سایر علائمی که ممکن است در موارد شدید دیده شوند، عبارت اند از:

  • سرگیجه و از حال رفتن
  • درد سینه در هنگام فعالیت بدنی

اگر دهانه دریچه آئورت خیلی تنگ باشد، جریان خونی که به شریان های کرونری می رود تا عضله قلب را خونرسانی کند، کاهش می یابد. این وضعیت در نهایت منجر به تنگی نفس به علت نارسایی قلبی مزمن می شود. همچنین ممکن است ضربان های قلب نامنظم شود و احتمال عفونت دریچه ها نیز زیاد می شود.

نحوه تشخیص تنگی آئورت

تنگی آئورت خفیف، اغلب در حین یک معاینه معمولی کشف می شود. اگر پزشک به وجود تنگی آئورت مشکوک باشد، ممکن است اکوکاردیوگرافی نموده و دریچه های آئورت را بررسی نماید. همچنین ممکن است یک عکس رادیوگرافی از سینه گرفته شود. زیرا رسوب کلسیم را می توان در دریچه تنگ شده مشاهده نمود.

شدت تنگی دریچه را می توان با استفاده از روشی به نام کانتریزاسیون قلبی (Cardiac Catherization) مشخص نمود. در این روش یک کاتتر از طریق یک شریان در بازو یا کشاله ران وارد بدن شده و به سمت قلب فرستاده ی شود. سپس یک وسیله کوچک که به کاتتر متصل است، فشار هر دو طرف دریچه را اندازه گیری می کند.

همچنین مطالعه کنید : اکو مری چیست؟


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

نحوه درمان تنگی آئورت

تنگی خفیف آئورت را اغلب با داروهایی مثل داروهای ادرار آور (دیورتیک) درمان می کنند، چون این داروها با کم کردن آب اضافی موجود در ریه ها باعث تسکین تنگی نفس می شوند. در موارد شدید تنگی آئورت ممکن است اقدام به انجام بالون والوولوپلاستی (Balloon Valvuloplasty) شود.

در این روش یک بادکنک به داخل دریچه قلب فرستاده می شود و سپس باد می گردد تا آن را گشاد نماید. با این حال اغلب در نهایت لازم است که اقدام به عمل جراحی تعویض دریچه شود. ممکن است لازم باشد که بیمار قبل از انجام معالجات دندانپزشکی، از آنتی بیوتیک استفاده نماید تا میکروب هایی که ممکن است از این طریق وارد جریان خون شوند، دریچه معیوب را عفونی نکنند.


نارسایی قلبی به دلیل نارسایی میترال

دریچه میترال بین حفره بالایی چپ قلب یعنی دهلیز چپ و حفره پایی چپ قلب یعنی بطن چپ قرار دارد. در نارسایی دریچه میترال، دریچه نمی تواند به خوبی بسته شود و در نتیجه خون دوباره به دهلیز نشت می کند. این وضعیت باعث می شود که فشار در رگ های خونی که به دهلیز چپ متصل هستند، بالا برود. سمت چپ قلب ناگزیر است سخت تر تلمبه بزند تا خون را به سرتاسر بدن برساند.

در نتیجه در نهایت به ارسایی قلبی مزمن منجیر می شود. نارسایی میترال می تواند همراه با تنگی میترال هم ایجاد شود.علل بروز نارسایی میترال در وارد نادری نارسایی میترال از همان بدو تولد وجود دارد. گاهی اوقات بر اثر بیماری ژنتیکی سندروم مارفان (Marfan’s Syndrome) ایجاد می شود. هر بیماری ای که به دریچه میترال صدمه بزند، می تواند به نارسایی میترال و در نتیجه نارسایی قلبی نبز منجرشود.قبلاً بیماری تب روماتیسمی علت عمده پیدایش نارسایی میترال بود. اما امروزه به لطف تجویز آنتی بیوتیک های مناسب، این بیماری به ندرت در کشورهای پیشرفته مشاهده می شود. هرچند در کشور ما هنوز موارد بسیاری از این دست وجود دارد.

یک علت شایع تر در بروز نارسایی میترال، عفونت دریچه (آندوکاردیت عفونی) می باشد. در بیماری کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک که دیواره بطن چپ ضخیم می گردد، ممکن است دریچه هم تغییر شکل داده و باعث بروز نارسایی میترال شود. این وضعیت همچنین می تواند به دنبال یک سکته قلبی در صورتی که عضله قلبی که به دریچه متصل شده است، گرفتار شود، ایجاد گردد.  در برخی موارد نارسایی میترال همراه با پولاپس دریچه میترال ایجاد می شود.

همچنین مطالعه کنید : بیماری واریس پا چیست؟


نارسایی قلبی علائم نارسایی قلبی درمان نارسایی قلبی طول عمر بیماران نارسایی قلبی انواع نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نارسایی بطن چپ نارسایی قلبی در جوانان نارسایی قلبی و تنگی نفس

علائم نارسایی میترال

علائم نارسایی میترال معمولاً به تدریج و در عرض چند ماه یا چند سال ایجاد می شوند. اما اگر علت ایجاد آن سکته قلبی و یا عفونت دریچه ای باشد، ممکن است به طور ناگهانی ایجاد شود. علائم نارسایی میترال عبارت اند از:

  • خستگی بدون علت
  • تنگی نفس در حین انجام فعالیت بدنی
  • طپش قلب (آگاهی از نامنظم و یا غیرطبیعی بودن ضربان های قلب)

در نهایت ممکن است علائم نارسایی قلبی مزمن مانند تنگی نفس هم در هنگام فعالیت و هم در هنگام استراحت به علت جمع شدن مایع در ریه ها ایجاد شود. تجمع مایع در بافت های بدن منجبر به ورم کردن مچ پاها نیز می شود.

عوارض نارسایی میترال

بازگشت خون به دهلیز چپ ممکن است باعث گشاد شدن آن و در نتیجه بروز ضربان های قلب نامنظم شود. اگر دهلیز آنقدر گشاد و بزرگ شود که در هر بار ضربان قلب نتواند به طور کامل خالی شود، ممکن است یک لخته خون تشکیل شود. اگر یک لخته خون وارد شریانی که به مغز خونرسانی می کند وارد شده و در آن گیر کند، ممکن است باعث بروز سکته مغزی شود.

عارضه بالقوه دیگر نارسایی میترال، عفونت دریچه میترال پس از انجام معالجات دندانپزشکی و یا جراحی در دستگاه گوارش یا دستگاه ادراری است.


تست ورزش تست ورزش قلب تست ورزش چگونه انجام میشود تست ورزش چند دقیقه است تست ورزش و اکو قلب تست ورزش چیست تست ورزش و اکو قلب

همچنین مطالعه کنید : باتری قلب چیست؟

نحوه درمان نارسایی میترال

اگر پزشک صداهای ویژه ای که اصطلاحاً به آن سوفل قلبی می گویند از قلب بیمار بشنود، ممکن است به نارسایی میترال مشکوک شود. آزمایش هایی برای ارزیابی عملکرد قلب و ریه ها ممکن است در خواست شود (مانند گرفتن نوار قلب برای بررسی فعالیت الکتریکی قلب و گرفتن یک عکس رادیوگرافی از سینه). با استفاده از اکوکاردیوگرافی می توان داخل قلب را نیز مشاهده نمود و تشخیص نارسایی میترال را تأیید کرد. با این روش می توان حرکت دریچه میترال را بررسی کرد.

اگر نارسایی قلبی بروز نماید، داروهایی مانند داروهای ادرار آور (دیورتیک) ممکن است برای تسکین علائم تجویز شود. اگر دهلیز چپ بزرگ شود، ممکن است داروهایی برای جلوگیری از لخته شدن خون تجویز گردد تا احتمال ایجاد لخته برای ترمیم یا تعویض دریچه قلبی باشد. اگر بیمار دارای یک دریچه صدمه دیده و یا یک دریچه مصنوعی باشد، قبل از انجام کارهای دندانپزشکی لازم است که آنتی بیوتیک مصرف نماید تا از عفونی شدن دریچه جلوگیری شود.

نارسایی قلبی به علت تنگی میترال

دریچه میترال بین حفره بالایی قلب یعنی دهلیز و حفره پایینی قلب یعنی بطن در سمت چپ قلب قرار گرفته است. در تنگی میترال، دهانه دریچه میترال تنگ می گردد و باعث محدود شدن جریان خون از دهلیز می شود. قلب سخت تر کار می کند تا خون را از طریق دریچه میترال تنگ شده به تمام قسمت های بدن برساند. در نتیجه در نهایت ممکن است نارسایی قلبی مزمن پدید آید. تنگی میترال در خانم ها شایع تر از آقایان بوده و گاهی اوقات همراه با نارسایی میترال بروز می کند.


پرولاپس دریچه میترال چیست؟ درمان گشادی دریچه میترال قلب چیست؟ گشادی دریچه آئورت افتادگی دریچه میترال و ورزش پرولاپس چیست شلی دریچه میترال نرمی دریچه میترال علائم افتادگی دریچه میترال

علل بروز تنگی میترال

تنگی میترال تقریباً همیشه بر اثر صدمه ای است که به دریچه میترال به دلیل تب روماتیسمی وارد شده است. بیماری تب روماتیسمی امروزه در کشورهای پیشرفته به ندرت مشاهده می شود. به همیندلیل است که این بیماری را می توان بیشتر در افراد میانسال یا سالخورده در این کشورها یافت کرد. در موارد نادری ممکن است تنگی میترال به طور مادرزادی از بدو تولد وجود داشته باشد.

علائم تنگی میترال

علائم تنگی میترال معمولاً در سنین بزرگ سالی ایجاد می شوند. این علائم عبارت اند از:

  • خستگی بدون علت
  • تنگی نفس که ابتدا در حین فعالیت بدنی ایجاد می شود اما بعدها در هنگام استراحت نیز بروز می کند.
  • طپش قلب (آگاهی از اینکه ضربان قلب سریع، غیرطبیعی و نامنظم می زند).

همچنان که با گذشت زمان، تنگی میترال بدتر می شود، علائم نارسایی قلبی نیز ممکن است بروز نماید. این علائم نارسایی قلبی عبارت اند از ورم کردن بافت های بدن که قابل توجه ترین آن ها ورم مچ پاها می باشد.

عوارض تنگی میترال

در تنگی میترال گاهی اوقات دهلیز ضربان های سریع و غیرمنظمی ایجاد می کند. همچنین لخته های خون ممکن است بر روی دیواره دهلیز چپ تشکیل شوند. زیرا به طور کامل از خون تخلیه نمی شود. اگر قطعاتی از این لخته خون از دیواره دهلیز جدا شوند، ممکن است باعث انسداد یک شریان در جایی از بدن شوند. اگر یکی از شریان هایی که به مغز خونرسانی می کند، بر اثر این لخته ها مسدود شود، ممکن است سکته مغزی رخ دهد.

نحوه تشخیص تنگی میترال

پزشک بیمار را معاینه نموده و احتمالاً نوار قلب از بیمار می گیرد تا فعالیت الکتریکی قلب را بررسی کند. همچنین ممکن است اکوکاردیوگرافی انجام شود تا داخل قلب مشاهده شود و نحوه حرکت دریچه های قلب بررسی گردند. یک عکس رادیوگرافی از قفسه سینه نیز ممکن است گرفته شود. شدت تنگی میترال را می توان با روش کاتتریزاسیون قلبی اندازه گیری نمود. در این روش یک لوله از طریق رگ های خونی به قلب فرستاده می شود تا فشار هر دو طرف دریچه میترال اندازه گیری شود.

همچنین مطالعه کنید : اسکن هسته ای قلب در مشهد


سکته قلبی علائم سکته قلبی در جوانان علائم سکته قلبی خاموش حمله قلبی چگونه رخ میدهد جلوگیری از سکته قلبی فوری کمک های اولیه در سکته قلبی عوارض سکته قلبی رد كردن سكته قلبي هنگام سکته قلبی چه کنیم

نحوه درمان تنگی میترال

در اکثر موارد تنگی میترال، از درمان دارویی برای تسکین علائم استفاده می شود. برای مثال داروهای ادرار آور (دیورتیک) برای کم کردن آب اضافی در ریه ها و سایر بافت های بدن تجویز می شوند تا تنگی نفس برطرف شود. داروهای ضد آریتمی برای اصلاح ریتم غیر طبیعی قلب تجویز می گردد. از داروهای ضد انعقاد خون اغلب استفاده می شود تا خطر تشکیل لخته های خونی در قلب کاهش یابد.

اگر درمان دارویی مؤثر واقع نشود، ممکن است از روش بالون والوولوپلاستی (Balloon Valvuloplasty) استفاده شود. در این روش یک بادکنک کوچک به داخل دریچه تنگ شده، فرستاده می شود و سپس با باد کردن بادکنک، دریچه نیز گشاد می شود. راه دیگر آن است با انجام عمل جراحی، دریچه را ترمیم و یا تعویض نمایند.

دریچه های معیوب و یا دریچه های مصنوعی مستعد ابتلا به عفونت هستند. به همین دلیل باید پیش از هر گونه اقدامات دندانپزشکی، برای پیشگیری از انتقال عفونت از دندان به جریان خون، از آنتی بیوتیک استفاده نمود.

تنگی میترال ممکن است پس از گشاد کردن توسط بالون دوبارهدر مدت یک سال ایجاد شود. با این حال در صورت انجام عمل جراحی تعویض دریچه، ممکن است به مدت ده سال یا بیشتر مشکلی برای بیمار به وجود نیاید.

همچنین مطالعه کنید : استنت قلب چیست ؟


اکوی پیشرفته قلب چیست؟ اسکن هسته ای پزشکی هسته ای چیست مرکز پزشکی هسته ای عوارض پزشکی هسته ای اسکن هسته ای کلیه طب هسته ای اسکن هسته ای کلیه کودکان



دکتر احسان جمشیدیان پزشک متخصص قلب در مشهد، پزشک متخصص قلب در مشهد، بهترین پزشک متخصص قلب در مشهد، کلینیک تخصصی قلب نگار مشهد

متخصص قلب و عروق

دکتر احسان جمشیدیان


مشاهده رزومه

بهترین دکتر قلب مشهد، دکتر قلب مشهد، دکتر افسانه محمدی دکتر قلب مشهد

متخصص قلب و عروق / فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی

دکتر افسانه محمدی


مشاهده رزومه

دکتر اسماعیل زاده صبور پزشک متخصص قلب در مشهد، پزشک متخصص قلب در مشهد، بهترین پزشک متخصص قلب در مشهد، کلینیک تخصصی قلب نگار مشهد

متخصص قلب و عروق

دکتر اسماعیل زاده صبور


مشاهده رزومه

نارسایی قلبی چیست؟ 💓

نارسایی قلبی اصطلاحی است که وقتی قلب نمی تواند به طور مؤثری عمل تلمبه کردن خون را انجام دهد، گفته می شود. نارسایی قلبی می تواند به دلایل مختلفی بروز کند. در این مطلب قصد داریم به طور کامل به تشریح این موضوع بپردازیم که نارسایی قلبی چیست و علل ایجاد آن کدامند؟

نحوه درمان نارسایی قلبی حاد

نارسایی قلبی حاد یک فوریت و اورژانس پزشکی است. لذا نیاز به درمان سریع در بیمارستان دارد. بیمار در وضعیت نشسته (و نه خوابیده) درمان می شود. ممکن است از طریق یک ماسک به او اکسیژن رسانده شود. همچنین ممکن است از طریق ورید، داروهای ادرار آور به بیمار تزریق شود. این کار به منظور کاهش مایعات دورن ریه بیمار انجام می شود.

علل نارسایی قلبی مزمن

هر نوع بیماری ای که باعث صدمه زدن به قلب شود، می تواند به بروز نارسایی قلبی مزمن منجر گردد. در هشتاد درصد موارد، نارسایی قلبی مزمن بر اثر بیماری شریان کرونری ایجاد می شود. در بیماری شریان کرونری، خنرسانی به عضله قلب کاهش می یابد.



پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *




در جریان قلب خود باش





ما پزشکیم, ما متخصصیم




آدرس : ایران، خراسان رضوی، مشهد، بلوار وکیل آباد، بین وکیل آباد 47 و 49



شماره تماس: 31688-051



‌کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به کلینیک قلب نگار می‌باشد