Girl in a jacket

درمانگاه واریس در مشهد


بیماری واریس یکی از بیماری‌های شایع و شایع‌ترین بیماری عروقی در افراد است که در آن، سیاهرگ‌های بدن گشاد می‌شود. به طور متوسط چیزی حدود 10 تا 20 درصد مردم دنیا به واریس مبتلا می‌شوند.

گرچه برخی از تخمین‌ها تا 50 درصد هم می‌رسد. در میان زنان، بیشترین نرخ ابتلا به واریس در سنین 40 تا 50 سالگی رخ می‌دهد. واریس از درد در پا شروع می‌شود و در صورت ادامه یافتن باعث متورم شدن سیاهرگ‌های پا می‌شود. به طور کلی واریس در زنان، خصوصا زنانی که چندبار زایمان کرده‌اند، احتمال وقوع بیشتری دارد.

واریس خود را در رگ‌های تار عنکبوتی که رگ‌های ریز و نازکی هستند، نشان می‌دهد. این رگ‌ها در زیر پوست قرار دارند که گاهی با چشم هم به راحتی دیده می‌شوند. واریس علاوه بر اینکه باعث نازیبایی پوست بدن و پاها می‌شود، باعث ایجاد درد و آزاردهنگی هم می‌شود.

همچنین مطالعه کنید: برای درمان واریس چه باید کرد؟


واریس چگونه آغاز می‌شود؟

شاید تا پیش از آنکه پاهای شما درد بگیرد، گمان نکنید که درگیر واریس شده‌اید. واریس ابتدا خود را به صورت احساس درد پخش و مبهم در پاها و خستگی در آنها نشان می‌دهد. بسیاری از مردم این موضوع را نادیده می‌گیرند و توجهی به آن نمی‌کنند. موضوع از همین‌جا آغاز می‌شود. بی‌توجهی به این درد کم‌کم باعث بیشتر شدن آن و گرفتگی روزافزون سیاهرگ‌های پاها می‌شود. با ادامه این وضعیت، قسمتی از پاها تغییر رنگ داده، متورم و به شدت دردناک خواهد شد.

بنابراین بهتر آن است که با احساس اولین دردهای مبهم، به پزشک متخصص واریس مراجعه کنید تا پیش از پیشرفت بیماری، جلوی آن را بگیرید.

اجازه دهید کمی در مورد نحوه کار سیاهرگ‌ها حرف بزنیم. سیاهرگ‌ها در بدن ما نقش نردبانی را ایفا می‌کنند که خون از آنها به سمت قلب حرکت می‌کند. سیاهرگ‌ها دارای دریچه‌هایی هستند که به بازگشت خون به سمت قلب کمک می‌کنند. به دلایلی همچون ایستادن طولانی، عدم فعالیت به مدت زیاد، عوامل ژنتیکی و مواردی از این دست، این دریچه‌ها ضعیف می‌شوند و آسیب می‌بینند. با افتادگی این دریچه‌ها، خون در بخش پایینی سیاهرگ‌ها که در پاها قرار دارد، جمع می‌شود. هرچه این فشار بیشتر می‌شود، سیاهرگ‌های واریسی بزرگ‌تر و ضخیم‌تر می‌شوند.


عوامل موثر در واریس

گرچه توضیح داده شد که ایستادن طولانی مدت، عدم تحرک و ژنتیک می‌تواند باعث ایجاد واریس شود، اما عوامل دیگری هم وجود دارد که احتمال واریس را در افراد بیشتر می‌کند. سن، جنسیت و بارداری، سه عامل دیگر در افزایش احتمال واریس هستند.

رابطه مستقیمی میان سن و واریس وجود دارد، به این معنا که هرچه سن افراد بالاتر می‌رود، احتمال بروز واریس در آنها بیشتر می‌شود. دلیل این موضوع هم آن است که با افزایش سن، سیاهرگ‌ها فرسوده و دچار پارگی می‌شوند. با پاره شده سیاهرگ‌ها، مقداری خون به رگ‌های دیگر راه پیدا می‌کند و به جای بازگشتن به قلب، در رگ‌ها تجمع می‌کنند و باعث ایجاد واریس و دردهای واریسی می‌شوند.

همچنین مطالعه کنید: بیماری واریس چیست؟

عامل دیگر، جنسیت افراد است. همانطور که گفته شد، احتمال واریس در زنان بیشتر از مردان است. از سوی دیگر، تغییرات هورمونی در دوران بارداری و دوران یائسگی نیز می‌توانند بر روی این موضوع اثرگذار باشند. همچنین باید بدانید که قرص‌های ضدبارداری نیز باعث افزایش احتمال واریس در زنان می‌شود.

بارداری عامل سوم در ایجاد واریس است. در دوران بارداری، جریان خون بدن زنان افزایش می‌یابد چراکه خون‌رسانی و تغذیه اندام‌ها باید بهتر صورت بگیرد. با این حال، با افزایش جریان خون در بدن، احتمال دچار شدن به واریس نیز افزایش می‌یابد که البته می‌توان با روش‌هایی مانع از بروز این عارضه شد.

دو عامل دیگر را نیز می‌توان به این لیست اضافه کرد: چاقی و وراثت. همان‌طور که می‌دانید، اضافه وزن، علاوه بر اینکه باعث افزایش چربی خون و بالا رفتن فشار خون در بدن شود، فشار مضاعفی را نیز روی رگ‌ها می‌آورد. این فشار، در نهایت خود را به شکل واریس نمایان می‌کند.

ژنتیک یا همان سابقه خانوادگی نیز یکی از عواملی است که دست هیچ‌کس نیست و نمی‌توان جلوی آن را گرفت اما می‌توان با رعایت مواردی، احتمال ابتلا به واریس را کاهش داد. با این حال باید بدانید که اگر سایر اعضای خانواده شما دچار واریس شده‌اند، این احتمال برای شما نیز وجود دارد.

دکتر متخصص واریس در مشهد


چطور می‌توان از واریس پیشگیری کرد؟

شاید این پاسخ کمی ناامیدکننده به نظر برسد اما باید با واقعیت روبرو شوید: به هیچ عنوان این امکان وجود ندارد که به طور کامل مانع از بروز واریس شوید. اما این موضوع نباید شما را ناامید کند. شما می‌توانید با روش‌هایی مثل ورزش کردن، از بین بردن اضافه وزن، تحرک، عدم ایستادن طولانی مدت یا نشستن طولانی بدون تحرک، احتمال ابتلا به واریس را به شدت کاهش دهید. همچنین ورزش کردن، خوردن رژیم‌های غذایی پرفیبر و کم نمک، بالا نگه داشتن پاها، و هر فعالیتی که به جریان خون شما کمک کند، برای مقابله با واریس بسیار کارآمد است.

با همه این اوصاف، شما می‌توانید برای تشخیص رگ‌های واریسی به پزشک مراجعه کنید و پزشک نیز پس از معاینه جسمی و شاید انجام آزمایش سونوگرافی برای چک کردن سلامت دریچه‌های داخل سیاهرگ‌ها، به شما بگوید که وضعیت رگ‌های واریسی شما به چه صورت است. حتی اگر دچار واریس شده باشید اما به موقع برای درمان اقدام کنید، جایی برای نگرانی وجود ندارد. اگر در شهر مشهد هستید، ما به شما کلینیک قلب نگار را پیشنهاد می‌کنیم.

واریس چیست؟


کلینیک قلب نگار، حافظ سلامتی شما

کلینیک قلب نگار با داشتن تیم کاملی از متخصصان و فلوشیپ های فوق تخصصی قلب و همچنین تجهیزات پیشرفته قلبی یکی از بهترین مراکز قلب در شهر مشهد است تا برای همه کسانی که نگران سلامت قلب خود و خانواده خود هستند بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن و با دسترسی آسان از خدمات آن استفاده کنند.

کلینیک قلب نگار مجهز به بخش های متفاوتی از جمله کلینیک تست ورزش، هولتر نوارقلب و هولترفشارخون، اکوکاردیوگرافی استرس اکو اکوی سه بعدی ، اسکن هسته ای قلب، بخش بازتوانی قلب، کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی قلب و عروق ، مشاوره های فوق تخصصی غدد ، ریه ، گوارش و تغذیه و روانشناسی میباشد.

ما در کلینیک قلب نگارضامن سلامتی شما هستیم برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.




در جریان قلب خود باش





ما پزشکیم, ما متخصصیم




آدرس : ایران، خراسان رضوی، مشهد، بلوار وکیل آباد، بین وکیل آباد 47 و 49



شماره تماس: 31688-051



‌کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به کلینیک قلب نگار می‌باشد