Girl in a jacket

درمانگاه آریتمی قلب در مشهد


زمانی که ضربان الکتریمی قلب، که ضربان قلب شما را کنترل می‌کند، درست کار نکند، شما دچار آریتمی قلب شده‌اید. در این حالت قلب شما یا خیلی سریع کار می‌کند یا خیلی کند و آهسته؛ در هر حال، آنطور که باید کار نمی‌کند و فرد هم این را به خوبی احساس می‌کند.

گرچه گاهی آریتمی قلب صرفا در حد یک احساس باقی می‌ماند، اما در بعضی شرایط، این موضوع می‌تواند خطرناک باشد و جان فرد را تهدید کند. در طولانی‌مدت هم آریتمی قلب می‌تواند باعث ضعیف شدن ماهیچه‌های قلب و آسیب‌دیدگی آن شود.


علائم آریتمی قلبی

علائم و نشانه‌های آریتمی قلب لزوما به این معنا نیست که باید نگران باشید و مشکل جدی دارید. اما این علائم می‌تواند به عنوان هشداری برای شما باشد تا زودتر به پزشک مراجعه کنید.

علائم آریتمی قلبی می‌تواند شامل لرزش در قفسه سینه، ضربان تند قلب یا ضربان آرام قلب، درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه، تعریق و خستگی باشد.

ممکن است آریتمی قلب شما صرفا برای مدت زمانی کوتاه اعث ناراحتی شما شود؛ اما علائم و نشانه‌های دیگری هم وجود دارد که ممکن است کار را به جای خطرناکی بکشاند.


عوارض جانبی آریتمی قلبی

آریتمی ها ممکن است سبب شود که شما احساس ناراحتی های زودگذر یا زیادی سرعت ضربان قلب داشته باشید، یا ممکن است حس کنید که قلب شما خیلی تند است و یا بیش از حد آرام نفس می کشید. به عنوان مثال، تنگی نفس، ضعف، سرگیجه، غش، درد یا ناراحتی در قفسه سینه می‌تواند نشانه‌های خطرناکی باشد.

زمانی که ضربان‌های شما نامنظم باشد، گاهی باعث می‌شود که بطن چپ برای پمپاژ خون، عملا نتواند کاری انجام بدهد. به این حالت فیبریلاسیون می‌گویند که نوعی آریتمی قلبی است. این حالت می‌تواند خطرناک و کشنده باشد؛ چراکه بدون ضربان قلب موثر، فشار خون فرد افت خواهد کرد و جریان خون به ارگان‌ها و اندام‌های حیاتی بدن نخواهد رسید و این موضوع می‌توان باعث مرگ فرد شود.

یکی دیگر از عوارض مهم آریتمی قلبی می‌تواند سکته مغزی باشد. به عنوان مثال وقتی یک لخته خون شل می‌شود، ممکن است از قلب به سمت مغز برود و با انسداد رگ، منجر به سکته مغزی شود.
برای مقابله با چنین وضعیتی پزشک به فرد بیمار داروهای خاصی مثل رقیق‌کنند‌ه‌های خون تجویز می‌کند.

مورد دیگری که ممکن است به دنبال آریتمی قلبی برای فرد بیمار رخ دهد، نارسایی قلبی است. نارسایی قلبی می‌تواند به دلیل پمپاژ نشدن خون و عدم خون‌رسانی صحیح به قلب ایجاد شود.


انواع آریتمی قلبی

اگر شما مشکوک به آریتمی قلبی هستید باید خود را به درمانگاه آریتمی قلبی برسانید تا پزشک آزمایش‌های لازم را روی شما انجام دهد. پزشک می‌تواند با انجام آزمایش های مرتبط، متوجه شود که دلیل این آریتمی قلبی دهلیز است یا بطن؛ همچنین پزشک می‌تواند با درنظر گرفتن سرعت ضربان قلب، متوجه شود که دلیل شرایط پیش آمده، چه چیزی است:

تاکیکاردی (یعنی ضربان قلب شما در حالت استراحت به بیش از 100 ضربان در دقیقه می‌رسد)؛ یا برادیکاردی (یعنی ضربان قلب شما در حالت استراحت به کمتر از 60 ضربان در دقیقه می‌رسد.)
گرچه ممکن است که شما دچار تاکیکاردی یا برادیکاردی باشید اما دچار بیماری قلبی نباشد. با این حال بهتر است در صورت داشتن چنین شرایطی حتما به درمانگاه آریتمی قلبی مراجعه کنید تا وضعیت شما بررسی شود.


عواملی که خطر آریتمی قلبی را افزایش می‌دهند

برخی عوامل می‌توانند باعث افزایش خطر ابتلا به آریتمی شوند. عواملی مثل بیماری عروق کرونری، سایر مشکلات قلبی و سابقه جراحی قلب قبلی، شریان‌های قلبی تنگ شده، حمله قلبی، دریچه‌های غیر طبیعی قلب، جراحی قبلی قلب، نارسایی قلبی، کاردیومیوپاتی و دیگر آسیب‌های قلبی، می‌توانند شرایط آریتمی قلبی را خطرناک کنند. علاوه بر اینها، موارد دیگری هم وجود دارد که می‌تواند خطر آریتمی قلبی را افزایش دهند.

به عنوان مثال، فشار خون بالا باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری می‌شود؛ همچنین ممکن است دیوارهای بطن چپ را سفت و ضخیم کند که می تواند تغییراتی را که پالس‌های الکتریکی قلب از بافت طریق قلب می‌دهند تغییر دهد.

همچنین داشتن مشکلات تیروئیدی مثل تیروئید بیش از حد فعال یا غیر فعال، می‌تواند خطر ابتلا به آریتمی را افزایش دهد. استفاده از مواد مخدر، برخی از داروها برای سرفه و سردرد، دیابت، آپنه انسدادی خواب (توقف تنفس در طول خواب)، عدم تعادل الکترولیتی، نوشیدن بیش از حد الکل و مصرف بیش از اندازه کافئین یا لیکوتین، همگی می‌تواند باعث افزایش خطر آریتمی قلبی در فرد شود.



چطور مانع از آریتمی قلبی شویم

گرچه برخی از افرادی که دچار آریتمی قلبی می‌شوند، این مشکل را به صورت مادرزادی دارند، اما باید بدانید که در بسیاری از موارد می‌توان با رفتارهای صحیح و رژیم غذایی سالم، مانع از بروز این اتفاق شد یا دست‌کم خطرات آریتمی را کاهش داد.

خوردن رژیم غذایی سالم و مقوی برای قلب، افزایش فعالیت بدنی، ترک سیگار، حفظ وزن مناسب، مصرف نکردن کافئین و الکل، کاهش استرس و خشم و عدم مصرف داروهای محرک مثل برخی از داروهای سرماخوردگی و سرفه، همگی می‌توانند خطر ابتلا به آریتمی را کاهش دهند. با همه این اوصاف، انجام چکاپ‌های پزشکی و رفتن به درمانگاه آریتمی قلب می‌تواند تا حد زیادی ضامن سلامتی شما باشد تا در صورتی که دچار آریتمی قلبی هستید، به سرعت در جهت بهبودی گام بردارید.



کلینیک قلب نگار، حافظ سلامتی شما

کلینیک قلب نگار با داشتن تیم کاملی از متخصصان و فلوشیپ های فوق تخصصی قلب و همچنین تجهیزات پیشرفته قلبی یکی از بهترین مراکز قلب در شهر مشهد است تا برای همه کسانی که نگران سلامت قلب خود و خانواده خود هستند بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن و با دسترسی آسان از خدمات آن استفاده کنند
کلینیک قلب نگار مجهز به بخش های متفاوتی از جمله کلینیک تست ورزش ،هولتر نوارقلب و هولترفشارخون ، اکوکاردیوگرافی استرس اکو اکوی سه بعدی ، اسکن هسته ای قلب ، بخش بازتوانی قلب ، کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی قلب و عروق ، مشاوره های فوق تخصصی غدد ، ریه ، گوارش و تغذیه و روانشناسی میباشد.

مادر کلینیک قلب نگارضامن سلامتی شما هستیم برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید




در جریان قلب خود باش





ما پزشکیم, ما متخصصیم




آدرس : ایران، خراسان رضوی، مشهد، بلوار وکیل آباد، بین وکیل آباد 47 و 49



شماره تماس: 31688-051



‌کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به کلینیک قلب نگار می‌باشد