Girl in a jacket

درمانگاه آریتمی و پیس میکر قلب در مشهد


آریتمی قلب به شرایطی گفته می‌شود که ضربان الکتریمی قلب، که ضربان قلب شما را کنترل می‌کند، درست کار نکند. در چنین حالتی، قلب شما یا خیلی سریع کار می‌کند یا خیلی کند و آهسته؛ در هر حال، آنطور که باید کار نمی‌کند و فرد هم این را به خوبی احساس می‌کند.

این موضوع می‌تواند در بعضی شرایط خطرناک باشد و جان فرد را تهدید کند. در طولانی‌مدت هم آریتمی قلب می‌تواند باعث ضعیف شدن ماهیچه‌های قلب و آسیب‌دیدگی آن شود. علائم آریتمی قلبی می‌تواند شامل لرزش در قفسه سینه، ضربان تند قلب یا ضربان آرام قلب، درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه، تعریق و خستگی باشد.


پیس میکر یا ضربان ساز

یکی از راه‌کارهایی که از طریق آن می‌توان ضربان نامنظم قلب را کنترل کرد، استفاده از دستگاه ضربان ساز، یا «پیس میکر» (pacemaker) است. این دستگاه کوچک در سینه یا شکم کار گذاشته می‌شود و با استفاده از پالس‌های الکتریکی، قلب را تحریک می‌کند تا با تعداد ضربان طبیعی بتپد. از این وسیله می‌توان برای درمان آریتمی قلب استفاده کرد.

البته پزشکان و متخصصان استفاده از پیس میکر را برای دلایل مختلفی توصیه و تجویز می‌کنند که مهم‌ترین و مرسوم‌ترین آن، برادی کاردی و انسداد قلبی است. برادی کاردی شرایطی است که ضربان قلب یک نفر کندتر و آهسته‌تر از حد طبیعی است و انسداد قلبی نیز به شرایطی گفته می‌شود که یک سیگنال الکتریکی در مسیر حرکت خود به سمت قلب، متوقف یا کند می‌شود.

با این حال، شرایط دیگری هم وجود دارد که پزشکان، استفاده از پیس میکر را توصیه می‌کنند. مثلا شرایطی که به خاطر پیری یا مشکلات قلبی، توانایی گره سینوسی برای تصحیح ریتم ضربان قلب از بین رفته باشد، بیمار به خاطر درمان آریتمی فیبریلاسیون تحت درمان قرار گرفته باشد، بیمار نیازمند مصرف داروهایی باشد که ضربان قلب را بسیار کند می‌کند، بیمار غش کند، یا دارای برخی مشکلات عضله‌ای قلب باشد، یا بیمار، دچار سندروم کیوتی طولانی مدت باشد.

علاوه بر این موارد، پزشکان ممکن است استفاده از پیس میکر را برای بیمارانی که دارای مشکلات ارثی یا مادرزادی هستند یا تحت عمل جراحی پیوند قلب قرار گرفته‌اند نیز توصیه کنند.


نحوه کار کردن پیس میکر

دستگاه پیس میکر یا دستگاه ضربان ساز، ضربان قلب بیمار را کنترل و بر آن نظارت می‌کند. این دستگاه از یک باتری، یک ژنراتور کامپیوتری و سیم‌هایی تشکیل شده که روی نوک آنها حسگرهایی به نام الکترود قرار داده شده است.

ژنراتور با برق باتری کار می‌کند و الکترودها به قلب متصل می‌شوند. این الکترودها با تشخیص فعالیت الکتریکی قلب، اطلاعات قلب را به کامپیوتر ژنراتورها ارسال می‌کنند. اگر ریتم و ضربان قلب، غیرطبیعی باشد، کامپیوتر به ژنراتور دستور می‌دهد تا به قلب، پالس‌های الکتریکی ارسال کند و این پالس‌ها از طریق الکترودها به قلب می‌رسند.

از سوی دیگر، این کامپیوتر کوچک، فعالیت الکتریکی و ریتم قلب را نیز ثبت می‌کند. پزشک نیز می‌تواند با استفاده از این اطلاعات ثبت شده، دستگاه پیس میکر را تنظیم کند تا بهترین عملکرد را برای آن بیمارچنین مشخص، داشته باشد. پزشک می‌تواند کامپیوتر پیس میکر را از بیرون تنظیم کند.

همچنین مطالعه کنید: باتری قلب چگونه شارژ می شود؟


نصب پیس میکر

برای نصب پیس میکر یا همان ضربان ساز، نیاز به یک عمل جراحی جزئی است. این عمل جراجی می‌تواند در یک بیمارستان و یا حتی در یک آزمایشگاه مخصوص بیماران قلبی و یک درمانگاه آریتمی و پیس میکر قلب انجام شود.

پیش از انجام عمل، داروهای آرامش‌بخش به بیمار تزریق می‌شود تا حالت خواب‌آلودگی ایجاد شود.

سپس پزشک با بی‌حس کردن محل نصب پیس میکر، مانع از احساس درد توسط بیمار می‌شود. سپس پزشک متخصص سوزنی را به شاهرگ نزدیک شانه بیمار وارد می‌کند و از طریق همین سوزن‌ها، الکترودهای پیس میکر را وارد شاهرگ کرده و آن را به جایگاه مناسبی در قلب هدایت می‌کند.

هدایت پیس میکر از طریق تصاویر اشعه ایکس صورت می‌گیرد. پس از آنکه این کار انجام شد، پزشک، برش کوچکی را در پوست سینه یا شکم ایجاد می‌کند و محفظه فلزی کوچک پیس میکر را به زیرپوست می‌فرستد و سر آزاد الکترودها را که به قلب می‌رسد، به پیس میکر متصل می‌کند.

باتری قلب و ژنراتور پیس میکر در این محفظه قرار می‌گیرند. در مرحله بعد، پزشک باید این دستگاه را آزمایش کند تا مطمئن شود که همه چیز به خوبی کار می‌کند. پس از اطمینان از درست کار کردن دستگاه، برش ایجاد شده در سینه یا شکم را بخیه می‌زند. به طور کلی این عمل جزئی چند ساعت بیشتر طول نخواهد کشید.

همچنین مطالعه کنید: عوارض باتری قلب چیست؟


درمانگاه آریتمی و پیس میکر قلب

کلینیک قلب نگار، یکی از بهترین درمانگاه‌های آریتمی و پیس میکر قلب در ایران است. اگر شما دچار علائم آریتمی شدید، به این کلینیک در مشهد مراجعه کنید.

در کلینیک قلب نگار، پزشک سوالاتی را از شما می‌پرسد، شما را معاینه می‌کند و احتمالا آزمایش‌هایی را برای شما در نظر می‌گیرد. آزمایش‌هایی شامل آزمایش خون، ادرار، عکس قفسه سینه، نوار قلب، اکوکاردیوگرام قلب و رادیونوکلید ونتریکولوگرافی. پزشک می‌تواند با این آزمایش‌ها بیماری شما را تشخیص دهد.

به عنوان مثال، با استفاده از نوار قلب می‌توان مشکلات ریتمی قلب و برخی از آسیب‌ها و مشکلات آن را تشخیص داد. در اکوکاردیوگرام قلب نیز، پزشک می‌تواند چگونگی پمپاژ قلب وضعیت دریچه های قلبی و برخی دیگر از مشخصات قلب را بررسی کند.

همچنین مطالعه کنید: پیس میکر یا باتری قلب چیست؟



کلینیک قلب نگار، حافظ سلامتی شما

کلینیک قلب نگار با داشتن تیم کاملی از متخصصان و فلوشیپ های فوق تخصصی قلب و همچنین تجهیزات پیشرفته قلبی یکی از بهترین مراکز قلب در شهر مشهد است تا برای همه کسانی که نگران سلامت قلب خود و خانواده خود هستند بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن و با دسترسی آسان از خدمات آن استفاده کنند.

کلینیک قلب نگار مجهز به بخش های متفاوتی از جمله کلینیک تست ورزش ،هولتر نوارقلب و هولترفشارخون ، اکوکاردیوگرافی استرس اکو اکوی سه بعدی ، اسکن هسته ای قلب ، بخش بازتوانی قلب ، کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی قلب و عروق ، مشاوره های فوق تخصصی غدد ، ریه ، گوارش و تغذیه و روانشناسی میباشد.

ما در کلینیک قلب نگارضامن سلامتی شما هستیم برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید




در جریان قلب خود باش





ما پزشکیم, ما متخصصیم




آدرس : ایران، خراسان رضوی، مشهد، بلوار وکیل آباد، بین وکیل آباد 47 و 49



شماره تماس: 31688-051



‌کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به کلینیک قلب نگار می‌باشد