باتری قلب، به وسیله ضربان قلب انسان شارژ می شود. این پرسش برای بسیاری از افراد مطرح است که باتری قلب چگونه شارژ می شود و عمر آن چقدر است.
مکانیزم عملکرد باتری قلب یا پیس میکر به گونه ای است که پس از نصب در بدن انسان، به وسیله ضربان قلب وی شارژ می شود.
استفاده از باتری قلب و نصب آن در بدن انسان، یك روش درماني معمول جهت آریتمي هاي قلبي کشنده و فیبریلاسیون بطني مي باشد. در این روش انرژي الکتریکي با دوز درماني توسط دستگاه به قلب آسیب دیده تخلیه مي گردد. در نتیجه دپلاریزه شدن حجم وسیعي از ماهیچه قلب صورت گرفته و آریتمي متوقف شده و ریتم عادي سینوسي توسط باتری قلب یا ضربان ساز قلب در گره سینوسي تولید مي گردد. هرچند که ممکن است استفاده از باطری قلب عوارضی هم داشته باشد که بهتر است برای اطلاع از آن مطلب عوارض باطری قلب را مطالعه بفرمایید.
سلول های درون ماهیچه قلبی جریان الکتروشیمیایی را به جهت ایجاد تحریکات الکتریکی برای ایجاد انقباض وانبساط مناسب برقرار می سازند. سلول های ضربان ساز در قلب مرتباً توسط ساز وکاری که در خودشان وجود دارد شارژ (باردار) شده و با تخلیه این بار به روی دیگر سلول ها باعث باردار شدن منظم آن ها و در نتیجه ایجاد جریان الکتریکی در مسیر ویژه ای درون ماهیچه قلب می شود.
«متخصص قلب مشهد – دکتر قلب مشهد»
-
- این الگوی الکتریکی منظم، باعث ایجاد ضربان های منظم قلبی و در نتیجه پمپاژ خون و ایجاد فشار مناسب خون در کلیه رگ های بدن می شود. وقتی که این الگوی الکتریکی به هم می خورد و یا زمانی که قلب از کار می ایستد، برای شروع مجدد ضربان قلبی لازم است تا به نحوی ضربان مصنوعی برای قلب ایجاد کنیم. دفیبریلاتور از یک خازن با ظرفیت بالا جهت ایجاد یک جریان قوی با توان 5 تا 400 ژول استفاده می کند. این انرژی توسط دو قطعه فلزی به نام ارلس و یا همان الکترودها که در دو طرف سینه بیمار قرار می گیرد، بر روی عضله قلب تخلیه می شود.نکته دیگری که در مورد عملکرد باتری قلب وجود دارد آن است که بیمار باید بداند که عمر باتری قلب بسیار زیاد است. باتری قلب غالباً بین 5 تا 10 سال به صورت مستمر می تواند کار کرده و در بدن بیمار ایجاد ضربان کند. در موارد بسیاری عمر باتری قلب بیش از 10 سال نیز مشاهده شده است. عمر باتری به نوع باتری، نحوه عملکرد آن و نیز شرایط بیمار بستگی دارد.همچنین عمر باتری قلب به یکباره به پایان نمی رسد. در واقع باتری قلب به یکباره از کار نمی افتد. بلکه پایان عمر باتری قلب در یک فرایند تدریجی چند ماهه رخ خواهد داد. لذا بیمار از این حیث جای نگرانی نخواهد داشت. چرا که در طی این دوره تدریجی، پزشک و بیمار فرصت کافی برای تعویض باتری قلب را خواهند داشت.