اکو قلب و تست ورزش برای تشخیص بیماری عروق کرونری قلب مورد استفاده قرار می گیرند. نمی توان به طور قطع یکی از این دو روش را بر دیگری ترجیح داد. اکو قلب یک روش تهاجمی محسوب می شود که در شرایط استاندارد و گاهی در موارد شدیدتر برای ارزیابی سلامت قلب استفاده می شود. تست ورزش اما یک روش غیرتهاجمی محسوب می شود و کمی پیشرفته است که پزشک می تواند از طریق آن عملکرد قلب بیمار را در زمان انجام فعالیت نیز بررسی کند.
اکو قلب، تصویربرداری به کمک امواج اولتراسوند یا فراصوت است که برای تشخیص بیماری های شریانی قلب مورد استفاده قرار می گیرد. اکو قلب، به دلایل زیر نسبت به سایر روش های تصویربرداری از قلب برتری دارد.
- کم هزینه بودن
- قدرت تفکیک زمانی بالا
- سرعت تصویربرداری بالا
- امکان به تصویر کشیدن بافت های متحرک به صورت زمان حقیقی
- بی ضرر بودن برای بدن انسان
- قابل حمل بودن
- استفاده آسان از دستگاه
سایر روش های تصویربرداری از قلب را که اکو قلب به آن ها ارجحیت دارد، می توان اینگونه نام برد.
- تصویربرداری تشدید مغناطیسی
- مقطع نگاری (توموگرافی) رایانه ای
- مقطع نگاری با نشر پوزیترون
«متخصص قلب مشهد – دکتر قلب مشهد»
-
- با استفاده از اکو قلب، پزشک می تواند طبیعی یا غیرطبیعی بودن عملکرد پمپاژ قلب، میزان حجم خونی که قلب پمپاژ می کند، حجم و اندازه دیواره محفظه های قلب، ساختار دریچه های قلب، عملکرد دریچه های قلب و مشکلات و گرفتگی های احتمالی آن ها، بیماری های مادرزادی قلب و لخته شدن خون را تشخیص دهد. معمولاً اکو قلب برای کسانی که دچار تنگی نفس یا درد قفسه سینه هستند، توصیه می شود.تست ورزش اما وضعیت قلب بیمار را هم در حالت استراحت و هم در حالت فعالیت مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهد. پزشکان از این روش معمولاً برای افرادی که سن بالا دارند، چندان استفاده نمی کنند. پزشکان معمولاً اگر در نوار قلب بیمار، آثار ناهنجاری مشاهده کنند یا بیمار مشکوک به بیماری های شریان های کرونری باشد، تست ورزش را برای او تجویز می کنند.بنابراین تست ورزش یک روش پیشرفته تر و غیرتهاجمی است اما برای برخی افراد نظیر سالمندان توصیه نمی شود. اکو قلب نیز روشی تهاجمی محسوب می شود که می تواند بدون هیچ گونه عوارضی به پزشک در تشخیص بیماری های کرونری کمک کند و بهترین روش تصویربرداری از قلب برای تشخیص ها و ارزیابی های پزشکی محسوب می شود.